55 éves MAGIDA EL-ROUMI libanoni énekesnő
2011. december 13. írta: hudobny

55 éves MAGIDA EL-ROUMI libanoni énekesnő

December 13-án 55 éves MAGIDA EL-ROUMI libanoni énekesnő, akinek olyan jó hangja van, hogy nem is lehet eldönteni, a komoly- vagy a könnyűzenészek közé soroljuk. 1970-ben tűnt fel egy televíziós fesztiválon, s azóta egyaránt énekel arab népdalokat, táncdalokat, de bátran fellép egy teljes szimfonikus zenekar előtt is. Volt egy időszak, amikor csak vallásos dalokat adott elő, húga halála annyira megviselte, hogy teljesen a vallás felé fordult. A katolikus vallás felé – tegyük hozzá -, hiszen Magida nem muzulmán, hanem keresztény. Ennek ellenére az egész iszlám világban óriási tekintélynek örvend – mert a tévhittel ellentétben az arabok nagyon toleráns, befogadó népség -, Marokkóban éppúgy magas állami kitüntetést kapott, mint Tunéziában vagy Jordániában. Meg persze hazájában, Libanonban, ahol szinte nemzeti intézménynek számít. Az ENSZ jószolgálati nagykövete, úgyhogy járja a világot, bár erre énekesként is módja van, hiszen kedvelt vendég mindenfelé. Fellépett már a Royal Albert Hallban, a Carnegie Hallban és a párizsi Olympia színpadán. Vagyis Magida világsztár.

55th Birthday on December 13 MAGIDA EL-ROUMI Lebanese singer
* Magida El-Roumi (Arabic: ماجدة الرومي‎, also transliterated as Majida Al Roumi) was born in Kfarshima, Lebanon, on December 13, 1956. She is a Lebanese singer and a soprano, who started her musical career in the early 1970s when she participated in the talent show, Studio El Fan on Télé Liban and won the gold medal for best female singer. (…)
* Magida el-Roumi (ماجدة الرومي), née le 13 décembre 1956 à Kfarchima (Liban), est une chanteuse libanaise. (…)

 

SEE: http://muzikalendar.blogspot.com/

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzikalendar.blog.hu/api/trackback/id/tr193459064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása