51 éves LEPA BRENA (Лепа Брена) szerb énekesnő
2011. október 20. írta: hudobny

51 éves LEPA BRENA (Лепа Брена) szerb énekesnő

51 éves október 20-án LEPA BRENA (Лепа Брена) szerb – félig bosnyák - énekesnő, aki külön fejezet a Balkán zenéjében. Az a legkevesebb, hogy harmincmillió lemezt adott el szerte a világon, s ezzel ő a Balkán könnyűzenei történetének legsikeresebb előadója, de ő a tulajdonosa a legnagyobb szerb lemezkiadónak is. A Lepa Brena különben a művészneve, a külföldiekre való tekintettel vette fel, mert például a temesvári stadionban könnyebben lehet ezt skandálni annak a 65 ezer embernek, aki elment meghallgatni. Lepa dúsgazdag ember, már a saján jogán is, de a férje Slobodan Zivojinovic világklasszis teniszező. Belgrádban és Floridában, Coconut Creek-ben élnek, de villájuk van Monte Carlo-ban és Miamiben is. Utóbbi helyen tavaly vettek egy vityillót, több mint másfél millió dollárt készpénzben csengettek ki. Végül még egy kis zene, idén nyáron jelent meg 16. stúdióalbuma, Začarani krug a címe, s ezen található az ide feltett dal, a Briši me.

51st Birthday on October 20 LEPA BRENA Serbian singer
* Fahreta Jahić Živojinović (Serbian Cyrillic: Фахрета Јахић Живојиновић) (born 20 October 1960) is Yugoslavian pop-folk singer of Muslim origin and declares herself as a Yugoslav.Better known as Lepa Brena (Serbian Cyrillic: Лепа Брена), she is one of the most popular singers of former Yugoslavia. (…)
* Fahreta Živojinović (20. oktobar 1960, Tuzla) – poznatija pod estradnim imenom Lepa Brena – je srpska folk, turbo-folk, pop-folk i pop pevačica i estradni menadžer. (…)

SEE: http://muzikalendar.blogspot.com/

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzikalendar.blog.hu/api/trackback/id/tr573312924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása