48 éves YULDUZ USMANOVA (Юлдуз Усманова) üzbég énekesnő
2011. december 12. írta: hudobny

48 éves YULDUZ USMANOVA (Юлдуз Усманова) üzbég énekesnő

December 12-én 48 éves YULDUZ USMANOVA (Юлдуз Усманова) üzbég énekesnő. Nincs mit szépíteni a dolgot, röviden fogalmazva: ő Üzbegisztán leghíresebb énekesnője. Ennek bizonyítására számos tényszerű dolgot lehetne felhozni, de ezt csak az értheti meg igazán, aki huzamosabb időt eltöltött arrafelé – mint mi. Yulduz ráadásul az egész térség kedvence, Közép-Ázsia népeinek szinte minden nyelvén jelentek meg lemezei, és persze fel is lépett minden országban. A koncertezést különösen kedveli, és igazi különlegesség, hogy élőben énekel, a playback teljesen idegen tőle. Üzbegisztánban egyetlen egy baj van vele, a világlátott énekesnő nem nagyon bírja a diktatúrát, ezért 2008-ban Törökországba emigrált. Azt mondja, hogy az üzbég állam kézivezérléssel irányítja a kultúrát, pofára mennek a kinevezések – például a színigazgatóiak, bár ezt mi tesszük hozzá -, s azt hívják koncertezni, aki gazsulál a fülkeforradalmár Islam Karimov elnöknek. Hihetetlen, hogy milyen abszurd dolgok meg nem esnek a fejletlen közép-ázsiai térségben?!

48th Birthday on December 12 YULDUZ USMANOVA Uzbek singer
* Yulduz O‘rayimoxunovna Usmonova (Usmanova) (December 12, 1963 – ) is a popular singer in Uzbekistan and other parts of Central Asia. (…)
* Юлду́з Урайимоху́новна Усма́нова (Усм́онова) (род. 12 декабря 1963, Маргилан, Ферганская область Узбекистана) — одна из самых популярных исполнительниц Узбекистана. (…)

SEE: http://muzikalendar.blogspot.com/

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzikalendar.blog.hu/api/trackback/id/tr133456586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása