33 éves NELLY  FURTADO portugál származású kanadai énekesnő
2011. december 02. írta: hudobny

33 éves NELLY FURTADO portugál származású kanadai énekesnő

December 2-án 33 éves NELLY FURTADO. A portugál származású popénekesnő szüleivel került Kanadába, így mindkét nemzet büszke lehet rá. Leginkább persze ő maga örülhet sikereinek, hiszen megérdemli, mind Turn Off The Light, mind I'm Like A Bird című dala óriási siker lett, és remek nagylemezet adott ki Hey, Man címmel. A korongról az On The Radio és a Baby Girl is népszerű lett, csakúgy mint Juanes-szel közös dala, a Fotographie. Mivel nagy focirajongó, az ő Forca című dala lett a 2004-es labdarúgó Európa-bajnokság hivatalos dala, egyben a nyár nagy slágere. Azóta is minden évre jutott nagysikerű nótája, 2006-ban a Say It Right, 2007-ben pedig a Give It To Me vezette a slágerlistákat szerte a világon. Aztán a Broken Strings hódított, utána a Manos al aire. A tavalyi, 2010-es év viszont világsiker nélkül telt el, ahogy az idei is. Nem ehhez vagyunk szokva.

33rd Birthday on December 2 NELLY FURTADO Canadian singer
* Nelly Kim Furtado is a Canadian singer-songwriter, record producer and actress. Furtado grew up in Victoria, British Columbia, Canada. (…)
* Nelly Kim Furtado (née le 2 décembre 1978 à Victoria, Canada) est une chanteuse pop, également auteure-compositrice-interprète (…)
* Nelly Kim Furtado (Victoria, 2 de Dezembro de 1978) é uma cantora, compositora e atriz luso-canadiana, filha de emigrantes portugueses, mais propriamente freguesia de Ponta Garça, São Miguel - Açores. (…)

SEE: http://muzikalendar.blogspot.com/

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzikalendar.blog.hu/api/trackback/id/tr353430260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása