23 éves ATIYE DENIZ török énekesnő
2011. november 22. írta: hudobny

23 éves ATIYE DENIZ török énekesnő

A november 22-én 23 éves ATIYE DENIZ török énekesnőnek csak az apukája török, az anyukája holland, ő viszont Németországban, Brémában látta meg a napvilágot, úgyhogy teljesen multikulti. Zenei karrierjét viszont a törökök között látja jobban kibontakoztathatónak, ami igaz is, a németek elvannak magukkal, a hollandok meg inkább a karibi ízekre buknak, már ha nem echte hollandról van szó persze. Törökországban viszont éppen Atiye a különlegesség, egyrészt nem rí le róla első látásra, hogy muzulmán nevelést kapott – bizonyára nem is kapott -, másrészt megjelenése, habitusa, előadásmódja is inkább nyugati. Szeretik is a derék törökök, az idén immár a harmadik albuma jelent meg – Budur a címe, és a címadó dala látható alant -, és nem győzi hazavinni a sok díjat és kitüntetést. Az nem is különleges, hogy a török mellett még három-négy nyelven énekel magabiztosan, ez a törökországi török előadók esetében is általános.

23rd Birthday on November 22 ATIYE DENIZ Turkish singer
* Atiye Deniz (born November 22, 1988, Bremen) is a German-born Turkish-Dutch singer.
Daughter of a Turkish father and a Dutch mother, Deniz was born in the city of Bremen, Germany on the 22nd of November, 1988. (…)
* Atiye Deniz 22 Kasım 1988 yılında Almanya'nın Bremen kentinde dünyaya geldi. (…)  
SEE: http://muzikalendar.blogspot.com/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzikalendar.blog.hu/api/trackback/id/tr763402293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása