76 éves FAIRUZ  libanoni énekesnő
2011. november 21. írta: hudobny

76 éves FAIRUZ libanoni énekesnő

A november 21-én 76 éves FAIRUZ libanoni énekesnő a világ minden táján ismert és elismert, lepődjünk meg, még nálunk is: kaphatók a lemezei, és magyarul is olvashatunk róla. Hazájában élő legenda, csak szuperlativuszokban írnak róla, díjait, kitüntetéseit lehetetlen felsorolni. Sok címe közül az egyik "A libanoni dal nagyasszonya", de azért is nagy megbecsülésnek örvend, mert a véres libanoni polgárháború idején sem hagyta el hazáját, sőt, bátor viselkedése a férfiakat is megszégyenítette. Az egész arab világban tisztelik, egyik kedvence volt például a néhai algériai államfőnek, Huari Bumediennek.

76th Birthday on November 21 FAIRUZ Lebanese singer
Nouhad Wadi Haddad (Arabic: نهاد حداد‎) (born November 21, 1935), famously known as Fairuz (Arabic: فيروز‎, also spelled Fairouz or Fayrouz, meaning "Turquoise") is a Lebanese singer who is widely considered to be the most famous living singer in the Arab world and one of the best known of all time. (…)
Fairuz (فيروز), née le 21 novembre 1935 dans un village de la montagne libanaise sous le nom de Nouhad Haddad (نهاد حداد), est une des plus célèbres chanteuses libanaises. (...) 
SEE: http://muzikalendar.blogspot.com/

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzikalendar.blog.hu/api/trackback/id/tr563399327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása