30 éve született LILY TEMBO zambiai énekesnő
2011. november 20. írta: hudobny

30 éve született LILY TEMBO zambiai énekesnő

30 éves lenne november 20-án LILY TEMBO zambiai énekesnő, de nem lesz szegény, mert 2009-ben meghalt. Igazából újságíró volt, rádiós műsorvezető, s csak szórakozásból énekelt, ehhez képest jól csinálta. Lily T néven szerepelt, és két lemezt csinált, az egyiknek nagy ravaszul Lily T, a másiknak Osalila a címe, az ide feltett nóta ez utóbbinak a címadó dala. Lily a népszerűségét nemes célokra használta fel, a malária elleni küzdelem lelkes harcosa volt, és sokat tett a zambiai főváros, Lusaka szegényeiért. Adódott munkája elég, aki járt már arra, tudhatja, Lusaka Afrika talán legszomorúbb fővárosa. Szegény Lily 27 évet élt, éppen a harmadik albumán dolgozott, gyomorhurut vagy valami hasonló gyomorbaj vitte el. Éljünk a gyanúperrel, hogy ha mondjuk Párizsban és nem Lusakában viszik kórházba, bizonyára még most is énekelne. Így két nap alatt meghalt. Halálhírét eképp adta közre a Lusaka Times: http://www.lusakatimes.com/2009/09/15/lily-t-is-dead/

Lily Tembo Zambian singer was born 30 years ago
* Lily Tembo (November 20, 1981 – September 14, 2009), professionally known as Lily T, was a Zambian musician, radio presenter, journalist and charity workerwho had won national acclaim with her 2004 debut album Lily T. For this album, she received two awards. (…)  
SEE: http://muzikalendar.blogspot.com/


 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzikalendar.blog.hu/api/trackback/id/tr573383760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása