57 éves AMADOU BAGAYOKO mali énekes
2011. október 24. írta: hudobny

57 éves AMADOU BAGAYOKO mali énekes

Esett már szó róla többször, hogy Mali nagyhatalomnak számít az afrikai zenében, és a számos nagyszerű mali zenész között a népszerűbbek közé tartozik az Amadou és Mariam duó. Nos, ennek férfi tagja, AMADOU BAGAYOKO ünnepel október 24-én, méghozzá az 57. születésnapját. Sikereiket sokáig lehetne sorolni, s népszerűségükhöz hozzájárul, hogy gyakran tesznek engedményt az európai nagyközönségnek. Franciául énekelnek, de persze érezni dalaikon az afrikai ízeket. Nagylemezeik közül a Dimanche á Bamakó aratta a legnagyobb sikert, a korong producere a latin zene sztárja, Manu Chao volt. Az Amadou és Mariam duó tekintélyéről még annyit, hogy a dél-afrikai labdarúgó világbajnokságon is felléptek. De meccset nem néznek, mindketten vakok.

57th Birthday on October 24 AMADOU BAGAYOKO Malian singer
* Amadou & Mariam are a musical duo from Mali, composed of the couple Amadou Bagayoko (guitar and vocals) (born in Bamako 24 October 1954) and Mariam Doumbia (vocals) (born in Bamako 15 April 1958). (…)
* Tous deux sont nés à Bamako, Amadou le 24 octobre 1954, Mariam le 15 avril 1958. Leur cécité n'est pas de naissance : Amadou a perdu la vue à l'âge de seize ans, tandis que sa compagne est devenue aveugle à l'âge de cinq ans. (…)

 

SEE: http://muzikalendar.blogspot.com/

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzikalendar.blog.hu/api/trackback/id/tr23318356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása