21 éves YOHANNA izlandi énekesnő
2011. október 16. írta: hudobny

21 éves YOHANNA izlandi énekesnő

Az október 16-án 21 éves YOHANNA, azaz Jóhanna Gudrún Jónsdóttir izlandi énekesnő egész eddigi – bár kora miatt elég rövidke – pályafutása az Eurovíziós Dalfesztiválokhoz kötődik. 2009-ben ő képviselte hazáját a versenyen, és fényesen szerepelt, a végén a 2. helyen végzett. Ez a skandináv ország legjobb eredménye a dalfesztiválon, Jóhanna holtversenyben vezeti a listát, 1999-ben Selma is 2. lett. A következő évben Jóhanna volt a dalfesztivál izlandi műsorvezetője, az idén pedig ismét versenyzőként óhajtott elindulni a fesztiválon. Ám ezúttal már az izlandi válogatón elvérzett, az idén a Sigurjón’s Friends nevű csapat képviselte Izlandot, de ők csak 20. lettek. Talán majd jövőre… Most pedig lássuk, melyik dallal akart indulni az idén Yohanna. A dal címe Nótt, és nem találják ki, mit jelent? De, de bizony: Éjszaka.

21st Birthday on October 16 YOHANNA Icelandic singer
* Jóhanna Guðrún Jónsdóttir (born 16 October 1990 in Copenhagen, Denmark), widely known outside of Iceland as Yohanna, is an Icelandic singer who was chosen to represent her nation at the Eurovision Song Contest 2009 in Moscow, Russia, with the song "Is It True?", earning 2nd place. (…)
* Jóhanna Guðrún Jónsdóttir eða Yohanna eins og hún kallar sig utan Íslands (fædd 16. október 1990 í Kaupmannahöfn, Danmörku) er íslensk söngkona. (…)

SEE: http://muzikalendar.blogspot.com/

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzikalendar.blog.hu/api/trackback/id/tr633301751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása