25 éves YURIDIA mexikói énekesnő
2011. október 04. írta: hudobny

25 éves YURIDIA mexikói énekesnő

Az október 4-én szülinapját ünneplő mexikói YURIDIA még csak 25 éves, de nem nagyon van sikeresebb énekesnő nála manapság Mexikóban. Négy nagylemeze van, és csak úgy röpködnek a rekordok körülöttük, hogy melyik lemez hányszoros gyémánt- vagy platina-státuszú, azt nem is lehet számontartani. Első albumát 19 évesen adta ki, és eladtak belőle másfél millió példányt, ennél jobban csak a színésznőként is szupersztárnak számító Thalía debütált annak idején. Dalainak legtöbbje slágerlista éllovas, és annyi díja, kitüntetése van, mint egy visszavonulása előtt álló korosodó előadónak. Egyszóval Yuridia jövője a világválság közepette se reménytelen, hiába énekel erről Irremediable című dalában.

25th Birthday on October 4 YURIDIA Mexican singer

* At age 19, Yuridia had become one of the highest selling artists in Mexico. Her debut album sold over 1,500,000 copies, which makes Yuridia the highest selling female artist in the country since Thalía in the 90s, Beating out artists such as Luis Miguel, and Juan Gabriel. Her voice has earned her the nickname Voz de un Ángel (Voice of an Angel), leading to her debut album's title La Voz de un Ángel. This album has been certifies 2x Diamond and 3x Platinum + Gold.
* Yuridia Francisca Gaxiola Flores nació el 4 de octubre de 1986, en la ciudad de Hermosillo, Sonora. México. Cuando tenía 8 años, cambia se lugar de residencia a Meza, Arizona, EUA.

SEE: http://muzikalendar.blogspot.com/

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzikalendar.blog.hu/api/trackback/id/tr793276754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása