Október 2-i évfordulóink
2011. október 02. írta: hudobny

Október 2-i évfordulóink

Ma 60 éves STING

     Sting, vagyis polgári nevén Gordon Sumner brit énekes és gitáros, nemkülönben zeneszerző, ha valaki nem tudná. Az egykori Police-zenész Fullánkot jelentő becenevét egykoron csíkos trikójáról kapta, amelyben egy dühös darázsnak nézett ki. Az utóbbi idők őrült sikere volt - annak ellenére, hogy igen értékes, míves munka - a Cheb Mami nevű algériai énekessel előadott Desert Rose. Magánéletéről viszonylag kevés szó esik, pedig érdekes egy pacák. Azt mindenki tudja róla, hogy jeles környezetvédő, az esőerdők megmentésének lelkes harcosa, az indiánok nagy fehér barátja. Azt is sokan tudhatják, hogy hat gyereke van, azt azonban kevesebben, hogy egyik fia születésénél ő maga is jelen volt, sőt, az eseményt filmen is megörökítették, amelyet be is mutattak. Egyébként is sokat jár kórházba, egészsége ugyanis nem a legjobb. Túl van egy hajátültetésen, és egyre romlik a hallása, a közepes hangtartományú hangokat ma már nem is hallja, telefoninterjút például ezért nem is ad. Úgyhogy a nyáron, amikor a Budapest Sportarénában lépett fel személyesen kellett kérdezni tőle, és így tudhattuk meg, hogy szereti Magyarországot.

Ma 40 éves TIFFANY

     A könnyed popzenét művelő amerikai lány Tiffany Renee Darwich néven látta meg a napvilágot Kaliforniában. Kilencévesen már country-dalokat csicsergett kisebb bárokban, de itt hosszabb ideig meg is rekedt karrierje, több rohammal sem sikerült bevennie a műfaj fellegvárát, Nashville-t. 1984-ben aztán arculatot váltott, átállt a fülbemászó semmiségekre, első lemezét pedig a nyári szünidőben, nagy bevásárlóközpontokban népszerűsítette. Ekkortól datálódnak legnagyobb sikerei, az I Think We're Alone Now és a Could've Been - az előbbi Michael Jacksont szorította le az első helyről. Nem tagadhatjuk bűneit sem: ő indította el a pályán a New Kids On The Block című fiúzenekart, amikor az addigi senkiket választotta ki 1988-ban előzenekarául. Aztán a kilencvenes években hallatott magáról, amikor őt választották ki a Jetsons rajzfilm-sorozatban Judy hangjának. Figyelemre érdemes lemeze a The Color Of Silence, és egészen jól sikerült a Dreams Never Die is. Azt hihetnénk, hogy eltűnt, tán már vissza is vonult, pedig nem, rendszeresen új lemezeket ad ki, már az idén is jelent meg korongja, a Rose Tattoo.

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzikalendar.blog.hu/api/trackback/id/tr863261353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása