Szeptember 27-i évfordulóink
2011. szeptember 27. írta: hudobny

Szeptember 27-i évfordulóink

     - 25 éve, 1986-ban e napon hunyt el CLIFF BURTON amerikai rockzenész. A nagysikerű Metallica együttes basszusgitárosa volt, s természetesen ő is ott volt a zenekar autóbuszán, amely Stockholm és Koppenhága között karambolozott. Cliff belehalt sérüléseibe, a többiek azonban megúszták, s folytatták a zenélést. Cliff helyére Jason Newsted került.
     - 45. szülinapját ünnepli ma JOVANOTTI olasz rapper. A derék talján Lorenzo Cherubini néven született, és fiatalon lemezlovasként kereste a kenyerét. Aztán előmerészkedett a lemezjátszók mögül, és nagy merészen Jovanotti For President címmel adta ki bemutatkozó lemezét. Amelyet elég jól fogadtak a népek, még Gianna Nannini is felfigyelt rá, és maga mellé vette vokálozni. De Jovanotti nem sértődékeny ember, s jól teszi, mert mitagadás, még nem lett világsztár belőle. Leginkább a San Remo-i Dalfesztiválokon kedvelik, már két dalát is ott vitte sikerre, az egyik a La Mia Moto, a másik pedig a Cancella Il Debito.
     - Nem semmi DON NIX: a ma 70 éves amerikai szaxofonos a Booker T and The M.G.'s tagja volt, és szerepelt a Memphis Horns formációban is.

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzikalendar.blog.hu/api/trackback/id/tr333258913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása