Szeptember 22-i évfordulóink
2011. szeptember 22. írta: hudobny

Szeptember 22-i évfordulóink

Ma 60 éves DAVID COVERDALE

A brit rockénekes világéletében keresett zenész volt, sokat próbált muzsikus. A Government együttesben kezdte a szakmát, majd a Deep Purple előzenekarának, a Fabuloser Brothersnek volt a szólistája. Ezek után következett élete és pályája egyik csúcspontja, a metállegenda Deep Purple együttes. Bár az a kétes dicsőség jutott neki, hogy a szépemlékű zenekar első felvonásának utolsó énekese lehetett, de hát azért a név is számít. A csapata feloszlása után, mielőtt a Fehér Kígyóhoz címzett zenekarát, a Whitesnake-et megalapította, szólólemezeket adott ki. Az új együtteshez - amelyről azt mondták: "Deep Purple-hangzás Led Zeppelin köntösben" - csatlakozott egy korábbi társa, Jon Lord Purple-billentyűs is, de tagja volt a csapatnak - legalábbis egy ideig - a blues- és rock-mezőny egyik legjobb dobosa, Ansley Dunbar, s az egyik amerikai turnéjukon csatlakozott hozzájuk Ronnie James Dio is. A kissé egysíkú Whitesnake-lemezek mellett Coverdale készített közös albumot Jimmy Page-dzsel, a Led Zeppelin gitárosával is. Aki különben szintén nem állhatatos ember, Coverdale után Robert Planttel újította fel az együttműködést, majd megint váltott, és a Black Crowes nevű bandát választotta.

* * *

     - Ma lett 40 éves CHESNEY HAWKES brit énekes, a híres What's Wrong With This Picture és a The One And Only című sláger előadója. Élőben is láttuk-hallottuk, 1992-ben ugyanis Bryan Adams budapesti koncertje előtt lépett fel.
     - 30 éve ezen a napon hunyt el HARRY WARREN amerikai dalszerző. 88 évet élt, s hosszú pályafutása során több mint 300 nagyszerű dalt írt, több mint félszáz filmben csendültek fel nótái. A Lullaby Of Broadway című remekléséért még Oscar-díjat is kapott. Egyik legismertebb dala a sokak által sokszor feldolgozott Chattanooga Choo Choo.
     - 55 éves DEBBY BOONE amerikai énekesnő. Deborah Ann Boone néven látta meg a napvilágot New Jersey államban, és legfőképpen arról nevezetes, hogy apja a bájgúnár filmszínész-énekes, Pat Boone. Egy nagy sikere volt; a You Light Up My Life.
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzikalendar.blog.hu/api/trackback/id/tr403244634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása