Szeptember 20-i évfordulóink
2011. szeptember 20. írta: hudobny

Szeptember 20-i évfordulóink

Ma 65 éves MICK ROGERS

     Az angol gitáros a Manfred Mann's Earth Band tagja, s szinte az "apatejjel" szívta magába a zene szeretetét, mivel a kedves papája dobos, a nagybátyja pedig bőgős volt. Öt magát a rock fertőzte meg, s érdekes módon első sikereit Ausztráliában aratta, Mike Hugg, a slágergyáros Manfred Mann Band első felállásának tagja hozta vissza Angliába. A hetvenes években volt először az Earth Band tagja, s a Nightingales And Bombers album után lépett ki. A Somewhere In Africa című Mann-lemez alkalmából csatlakozott ismét, s azóta minden albumon közreműködik. Emellett zenét szerez, producerkedik, s besegített Joan Armatrading turnéin is.

* * *

     - 45 éve született ezen a napon NUNO BETTENCOURT AZORES portugál gitáros, a nem annyira extrém Extreme együttes tagja. Nuno barátunk sok siker részese volt, ezek közül talán a legemlékezetesebb a banda heavy metalos irányától eltérő, lírai More Than Words. Az Extreme akkor fogott padlót, amikor az énekesük a Van Halen csábítására lelépett, s így 1996-ban meg is szűntek.
     - Ma ünnepli 55. születésnapját STEVE COLEMAN amerikai dzsessz-muzsikus. A remek szaxofonos készítette a Black Science című albumot.

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzikalendar.blog.hu/api/trackback/id/tr903239740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása