Szeptember 12-i évfordulóink
2011. szeptember 12. írta: hudobny

Szeptember 12-i évfordulóink

     - 95 éve e napon született WILLIAM "CAT" ANDERSON amerikai dzsessz-zenész. Árvaházban nevelkedett, s már ott úgy megtanult trombitálni, hogy amikor "szabadult", felbukkanása elképesztette a korabeli dzsessz legnagyobb menőit is. Technikai tudásáról legendák keringtek, öt oktávot játszott át. 1981-ben hunyt el.
     - 50 éves lett ma MYLENE FARMER kanadai dalszövegíró. Meglehetősen extrém hölgyemény, gyakran öltözik rosszlánynak, de szívesen sétáltatja a nyílt utcán kedvenc majmocskáját is, s mivel Svájcban él, az ottani békés polgárok bizony csodálkozva kérdezgetik: ki ez a hibbant nőszemély? A zenéhez azonban nagyon ért, tucatnyi önálló lemeze van, és ő írta például az összes dalt Alizée-nak az első albumára, vagyis neki köszönhetjük a Moi Lolitát is!
     - Ma ünnepli 80. születésnapját GEORGE JONES amerikai gitáros és énekes. Ö vitte sikerre a We're Gonna Hold On és a He Stopped Loving Her Today című dalokat.
     - 55 éves született BRIAN ROBERTSON gitáros is, aki pengetett a Thin Lizzyben, és tagja volt a brutál-metál Motörhead sokadik felállásának. A Thin Lizzy kemény rockzenét játszott, sajátos ír népzenei elemekkel fűszerezve a hangzást. Egyik legnagyobb sikerük mindjárt az elején megszületett; 1973-ban a Whiskey In The Jar több hétig toplistán maradt. A Motörhead a nyolcvanas évek legkeményebb együttese volt, nyers és brutális zenéjük akkoriban valósággal sokkolta a hallgatókat. Később az idők változásával megszelídült muzsikájuk, pontosabban szólva a trash meg egyéb metálok mellett tűntek visszafogottnak.
     - Ma ünnepli 55. születésnapját BARRY ANDREWS brit billentyűs, aki megfordult a progresszív rock élcsapatának tartott King Crimsonban, az XTC együttesben és Iggy Pop zenekarában is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzikalendar.blog.hu/api/trackback/id/tr203219600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása