Szeptember 6-i évfordulóink
2011. szeptember 06. írta: hudobny

Szeptember 6-i évfordulóink

40 éves DOLORES O'RIORDAN ír gitáros, énekesnő

A jellegzetes hangú Dolores a The Cranberries együttes tagja: a rá épülő ír banda 1990-ben robbant be a nemzetközi élvonalba. Dolores újsághirdetés útján került közéjük, és az első időszakban nem sok sikert arattak. Demó- felvételükkel kiadótól kiadóig házaltak, de 300 példányt is alig adtak el. Végül ugyan szerződtették őket, de lemezük, az Everybody Else Is Doing It, So Why Can't We nem kavart nagyobb hullámokat. Egész addig, amíg a banda Amerikába nem rándult át, ahol hatalmas siker lett a Linger című daluk. A No Need To Argue című album aztán már szép siker lett, milliós példányszámban fogyott, a Zombie című dalukat pedig rongyosra játszottak a rádiók, tévék. A harmadik lemez, a To The Faithful Departed szintén nagyon jól szólt, bár nem várt viharokat is kavart, a Blink együttes ugyanis beperelte az Áfonyákat, mert szerintük a lemezen található Forever Yellow Skies című számot tőlük lopták. Ezen a korongon van különben az az Ave Maria is, amelyet Dolores Luciano Pavarotti társaságában is elénekelt - nagy sikerrel. Ezután hosszabb szünet következett, Dolores gyermeket szült, és a megerőltető fellépések helyett inkább komponált. 12 éves kora óta foglalkozik zeneszerzéssel, az egyik legsikeresebb dala a Dreams. Aztán ahogy nőtt a gyerek, úgy tért vissza fokozatosan a Cranberries is, remek lemezt csináltak Wake Up And Smell Coffee címmel, ám a lemezbemutató világkörüli turnét meghiúsította a szeptember 11-i terrormerénylet. Aztán Dolores azt nyilatkozta, hogy kilép a zenekarból, de végül mégis maradt, és a történet folytatódik. Új album is készül, a tervek szerint jövőre jelenik meg, és Roses lesz a címe.

* * *

     - 50 éves SCOTT TRAVIS amerikai rockzenész, a Judas Priest dobosa. A bőrruhás, iszonyúan kemény együttes a legenda szerint pusztán azért alakult a hetvenes években, hogy a munkás-gyerekeknek ne kelljen a gyárban dolgozniuk. Scott persze a hősi időkben még nem volt velük, egy tízessel fiatalabb az alapítóknál, csak a nyolcvanas évek végén csatlakozott a bandához, Dave Holland helyét vette át. Scott barátunknak egy másik együttesben is dobol, annak Racer X a neve.

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzikalendar.blog.hu/api/trackback/id/tr873205171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása