Szeptember 1-jei évfordulóink
2011. szeptember 01. írta: hudobny

Szeptember 1-jei évfordulóink

Ma 65 éves BARRY GIBB

Az angol gitáros, énekes, szerző a Bee Gees tagja. A családi vállalkozás Ausztráliából futott be a hatvanas években, mivel a szülők oda vándoroltak ki a három Gibb-csemetével az angliai nyomor elől a második világháború után. A Bee Gees a rocktörténelem egyik leghosszabb életű és legsikeresebb csapata: a hatvanas években nyúlós-nyálas, a hetvenes évektől pedig funkys-diszkós dalaikkal arattak, s bár a kritika nem igazán becsüli őket sokra, a közönség a pénztárcájával mellettük szavazott: eddig több mint százmillió lemezük kelt el, a halványabban sikerült nyolcvanas években pedig "csak" kilenc daluk vezetett listát. Barry különben termékeny szerzőként is: nem csak a Bee Gees számára ontotta a slágereket, hanem dolgozott Barbra Streisand, Dolly Parton, Kenny Rogers, újabban pedig Celine Dion és Michael Bolton számára is. Említsük most csak találomra a Stayin' Alive, a Night Fever, a How Deep Is Your Love, a Tragedy, és Lonely Days címűeket. Egyik testvére, Maurice 2003-ban halt meg - Andy már sokkal korábban -, így Barry és Robin szüneteltette az együttes működését, csak a múltkoriban álltak ismét össze. Barry emellett példás családapa, Linda nevű feleségével öt gyermeket neveltek fel, csak a pontosság kedvéért: Stephen, Ashley, Travis, Michael és Alexandrina aranyozza be napjait, bár már mindegyik felnőtt ember. Pár éve különben Barry megvette szegény Johnny Cash tennessee-i házát, s mivel Miamiben él, nyaralónak akarja használni. És - talán a hely szelleme - ott akar majd komponálni.

* * *

     - 35 éves BABYDADDY, azaz SCOTT HOFFMAN, aki az amerikai Scissor Sisters együttesben nyomja. Tegnap is volt egy ünnepelt a bandából, és akkor is emlékeztettünk arra, hogy napjaink egyik sztárcsapata az I Don't Feel Like Dancing című dallal a brit és az amerikai listát is vezette.
     - Ma 35 éves PETER BROWN, az amerikai Wheatus együttes dobosa. A bandát testvére, Brendan B. Brown vezeti, olyannyira, hogy bemutatkozó lemezüket is a Brown-ház garázsában vették fel. Első kislemezük, a Teenage Dirtbag a Loser című filmben is felhangzott. A "teenage dirtbag" jelentését most nem részleteznénk, így az iskolakezdés idején tekintsük amolyan házifeladatnak.
     - 80 éve született BOXCAR WILLIE amerikai country-énekes, "az éneklő hobo", akinek leghíresebb dala a Not The Man I Used To Be.
      - És máris itt van LUCI VAN ORG német énekesnő, a Lucilectric duó tagja, aki 40 éves lett. A kettős ismert dala a Mädchen, de ha valaki mégsem hallotta volna, azért ne essen kétségbe.

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzikalendar.blog.hu/api/trackback/id/tr403194045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása