Augusztus 30-i évfordulóink
2011. augusztus 30. írta: hudobny

Augusztus 30-i évfordulóink

Ma 70 éves JOHN McNALLY

Az angol gitáros és énekes annak a Searchers együttesnek a tagja, amely 1957-ben alakult Liverpoolban, s akkor még skiffle-zenével próbálkoztak, csak a hatvanas évek elején váltottak stílust - ekkor már mindent játszottak egy csehóban, amit a kedves vendég rendelt. A Beatles kiugrása hozta meg nekik is a sikert, 1963-ban a Drifters Sweets For My Sweet című dalának feldolgozása listavezető lett, miként két következő számuk, a Needles And Pins és a Don't Throw Your Love Away is. Hangzásuk kirítt a tömegből: a 12 húros gitár és a tiszta vokál azonnal felismerhetővé tette őket. 1964-ben azonban kilépett énekesük, a Beatles kavarta hullámok is elültek, s ők lassan lejtmenetbe kerültek. 1966-ra kikoptak az ötvenes listáról, s csak a klubok és a nosztalgiaműsorok világában érdeklődtek irántuk. McNally még ma is a Searchers tagja - ő az egyetlen túlélő a nagy felállásból.

* * *

     - Ma ünnepli 45. születésnapját D. REAM. A brit popzenész becsületes neve PETER CUNNAH, s két száma is figyelmet érdemel, a Things Can Only Get Better és a Shoot Me. Ez utóbbi egyébként igencsak izgalmas dal. Az angol nyelvben kevésbé járatos magyar ifjaknak tájékoztatásul annyit, hogy a dalban Peter barátunk azt meséli el, miként vesztette el a szüzességét. Így, aki ezt még nem tudná, az hallgassa meg a nótát, tanulságos. Hősünk manapság is zenél, de inkább a háttérben. Gitározott például az A1 nevű együttes The A-List című bemutatkozó albumán és a Steps együttes Gold című lemezén.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzikalendar.blog.hu/api/trackback/id/tr33189301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása