Augusztus 25-i évfordulóink
2011. augusztus 25. írta: hudobny

Augusztus 25-i évfordulóink

Ma 50 éves BILLY RAY CYRUS amerikai country-énekes

Az amerikai country-zene napjainkban egyik legfényesebb csillaga a Kentucky állambeli Flatwoods városában született. A barna szemű és hajú, megnyerő külsejű és behízelgő hangú énekes mintegy 180 centi magas, és a hölgyrajongók legnagyobb bánatára sok éve házas ember, három gyermekkel. A kilencvenes évek elején tűnt fel, és azóta sikert sikerre halmoz: 1992-ben szinte minden díjat elvitt a Country Music Association és a Billboard Video Award szavazásán, rajongó-klubjainak hálózata a legnagyobbak közé tartozik. 1992-es és 1993-as albuma többszörös platinalemez lett. Népszerűségére jellemző, hogy ama 5 000 amerikai egyike lehetett, aki az olimpiai lángot vitte Atlanta felé vezető útján, sőt szülővárosának tanácsaúgy határozott, utcát neveznek el róla. Mivel a jó country-énekes olyan, mint a bor - minél öregebb, annál jobb -, egyszer talán még Nashville-ben is lesz Billy Ray Cyrus sugárút...

60 éves ROB HALFORD

A Judas Priest szólóénekese tizenévesen kezdett énekelni. Különféle helyi rockbandákban bontakozott ki a tehetsége, ezek közül a Hiroshima neve maradt meg az utókor számára. Miután a kezdő énekes számára nem kalappal mérték a pénzt, eleinte kénytelen volt megtartani ugyancsak soványan jövedelmező színházi állását is. Ilyen előzmények után kapva kapott az alkalmon, és csatlakozott a hetvenes évek elején megalakuló Judas Priesthez. Rajta kívül K.K. Downing, valamint Glenn Tipton, az 1974-ben csatlakozó újabb gitáros adta a fazont az együttesnek. Ian Hill basszusgitárost Halford húga szervezte be. A sikeres lemezek és a teltházas koncertek ellenére Halford a kilencvenes évek elejére hátat fordított társainak. Indoklása szerint valami mást akart csinálni, s az énekes útkeresése a Judas Priest feloszlásához vezetett. Halfordnak csak 2000-ben sikerült a szakma és a közönség által egyaránt üdvözölt Resurrection című albumát megjelentetnie.

* * *

     - 10 éve, 2001. augusztus 25-én lett légibaleset áldozata AALIYAH amerikai popénekesnő. Talán leghíresebb dala a Back And Forth, s három albuma is érdemes a figyelemre, kivált az Age Ain't Nothing But A Number, amelyből több mint egymillió példány kelt el. A szépséges sztár színésznőként is próbálgatta a szárnyait, éppen a Mátrix második részében várt volna rá jelentős szerep, amikor megtörtént a tragédia. Huszonkét éves volt.
     - A Public Enemy filmzenében is utazik, Spike Lee He Got Game című mozijában vállalt szerepet, köztük van DJ TERMINATOR X is, aki nem egy filmcím, hanem a Public Enemy egyik, ma 45 éves muzsikusa. Az együttest a hip-hop és a rap legjobb művelői között tartják nyilván, ráadásul magatartásukkal is rászolgálnak erre a névre. Apropó név; Terminator barátunknak Norman Rogers az eredeti neve.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzikalendar.blog.hu/api/trackback/id/tr553178124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása