Augusztus 3-i évfordulóink
2011. augusztus 02. írta: hudobny

Augusztus 3-i évfordulóink

     - A 70 éves BEVERLY LEE amerikai rock and roll és soul énekesnő tehát 1941-es kiadású, és a Shirelles énekegyüttes tagja volt, amelyik a Soldier Boys és a Would You Love Me Tomorrow című örökzölddel vált híressé.
     - TONY BENNETT, az amerikai dzsessz- és popzene nagy öregje 85 éves lett ma. Az öreg énekes napjainkban talán még népszerűbb, mint ifjúkorában: pedig már a második világháború idején a pályán volt. Hosszú pályafutása során több mint negyven dala került fel a slágerlistákra, ma is ismert közülük a Because Of You, a Cold, Cold Heart, az I Left My Heart In San Francisco és a For Once In My Life.
     - IAN CRICHTON kanadai énekes, gitáros és zeneszerző 55 éve született, és bár a Saga együttes tagja volt, a zenekarról már nem sokat hallani. Hacsak nem tőlünk azt, hogy két remek lemezük volt, a Silent Knight és a Worlds Apart.
     - 5 éve, 2006. augusztus 3-án hunyt el ARTHUR LEE amerikai énekes, gitáros, a Love együttes tagja. A hatvanas évek legjobb pszichedelikus folk-pop zenekara a Byrds és a Rolling Stones zenéjéből merítve alakította ki saját stílusát, s három remek albumot tett le az asztalra. Lee 1968-ban aztán az egész társulatot szélnek eresztette, és Love néven ugyan, de stúdiózenészekkel folytatta. Karrierje ettől kezdve meredeken ívelt lefelé, 1974-ben ki is rúgta a kiadója. A korábban sem százas énekes neve a kilencvenes években már csak a bűnügyi rovatban szerepelt: ült betörésért, rablásért, gyújtogatásért, s mint visszaesőt 1996-ban tizenkét év börtönre ítélték.
     - 65 éves ma JOHN YORK brit rockzenész, egykoron a The Byrds együttes tagja. A banda leghíresebb száma a ma is jól ismert Mr.Tambourine Man.
     - 55 éves KIRK BRANDON amerikai énekes és gitáros, akinek két furcsa együttese is volt; a Spear Of Destiny és a Theatre Of Hate. Előbbi a Never Take Me Alive, utóbbi a Do You Believe In The Westworld című dal miatt érdemes a figyelmünkre.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzikalendar.blog.hu/api/trackback/id/tr23121353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása