Augusztus 2-i évfordulóink
2011. augusztus 02. írta: hudobny

Augusztus 2-i évfordulóink

    - Ma lenne 60 éves ANDREW GOLD amerikai énekes, aki a Lonely Boy című dalt énekelte. Volt honnan örökölnie a zenei tehetséget, hiszen apja, Ernest Gold jónevű filmzeneszerző. Maga Andrew a hetvenes évek elejétől a szupersztár Linda Ronstadt hangszerelője és session-zenésze volt. Pár hete, június 3-án hunyt el.
    - 10 éve, 2001. augusztus 2-án hunyt el az amerikai RON TOWNSON. Annak a The Fifth Dimension nevű, remek fekete énekesekből álló együttesnek a tagja volt, amely egyebek között a Hair dalainak feldolgozásával jeleskedett.
    - 50 éve, 1961. augusztus 2-án született PETE DE FREITAS trinidadi származású angol rockzenész, az Echo And The Bunnymen együttes dobosa. Az 1978-ban alakult csapat afféle posztpunk-neo-pszichedelikus zenét művelt, és kicsiny, de elszánt rajongótábort gyűjtött hazájában és Amerikában is. Érdekesség, hogy pályafutásuk első szakaszában tökéletesen kielégítette őket a dobgép, s csak hosszas unszolásra szerződtették Freitas barátunkat. A dobos 1989-ig volt velük, amikor is elütötte egy autó, és az örök rockmezőkre távozott.
    - 60 éves STEVE HILLAGE brit rocker, aki több bandában is megfordult már, gitározott például a Spyro Gyra együttesben.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzikalendar.blog.hu/api/trackback/id/tr443118224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása