Június 25-i évfordulóink
2011. június 25. írta: hudobny

Június 25-i évfordulóink

     - Ma lett 65 éves IAN McDONALD angol rockzenész, az eredeti felállású Foreigner együttes gitárosa és billentyűse. A csapat legelnyűhetetlenebb sikere a kis hazánkban is rojtosra játszott I Want To Know What Love Is.
     - 35 éve ezen a napon halt meg 66 éves korában JOHNNY MERCER amerikai énekes és dalszerző. Bár dalnokként sem lebecsülendő karriert futott be - a negyvenes években még Bing Crosbyval is készített duetteket -, a halhatatlanságra szerzőként szolgált rá: több mint másfélezer dal szövegét és/vagy dallamát vetette papírra. Emellett részes volt hét Broadway- musical és több film szövegkönyvének elkövetésében is.
     - 65 éve született ezen a napon ALLEN LANIER amerikai billentyűs, ritmusgitáros, a furcsanevű Blue Oyster Cult együttes tagja. Ök játszották a talán leghallgathatóbb metált a hetvenes évek első felében - ez nem is csoda, hiszen a szakmában feltűnően túlképzettnek számítottak. A tagok kivétel nélkül mind egyetemisták voltak, s napi kapcsolatot ápoltak az amerikai irodalom legnagyobbjaival. The Reaper című daluk hallható volt a Halloween című horrorfilmben, említésre méltó még a Fire Of Unknown Origin és Spectres című albumuk.
     - Ma 40 éves SEAN KELLY amerikai rockzenész, a Sixpence None The Richer nevezetű együttes tagja. Az alternatív zenét szeretők kedvelik őket, és ők is leginkább a banda nevét viselő 1997-es lemezüket.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzikalendar.blog.hu/api/trackback/id/tr213009967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása