Június 20-i évfordulóink
2011. június 20. írta: hudobny

Június 20-i évfordulóink

     - BILLY GUY a korai rhythm and blues és a rock and roll egyik legjobb csapatának a tagja volt. A Coasters baritonszólamát megszólaltató Guy mester 75 éve, 1936-ban született e napon, és 2002-ben hunyt el. És sajnos a Yaketi Yak és a Charlie Brown című fergeteges számokat játszó Coasters is a múlté.
     - JEROME FONTAMILLAS amerikai rockzenész 35 éve született, és a Switchfoot együttes tagja. A banda 1996-ban alakult, és az alternatív rockzene területén próbáltak betörni. Ez 2003-ban sikerült, amikor The Beautiful Letdown című nagylemezük dupla-platina státust ért el. De van két aranylemezük is, a Learning To Breathe és a Nothing Is Sound. Legújabb korongjuk pedig az idei Vice Verses.
     - A 45 éves STONE GOSSARD a Pearl Jam együttesben remekel. A Grammy-díjas amerikai csapat arról is nevezetes, hogy az öreg rocker, Neil Young velük vette fel Mirrorball című lemezét.
     - 5 éve hunyt el CHARLES SMITH amerikai rockzenész, a Kool And The Gang együttes egyik alapítója és szólógitárosa. A kemény funkyt játszó, a Rock Halhatatlanjai közé is bekerült csapat terméséből most a Celebration és a Joanna című dalokat emelnénk ki, persze a teljesség igénye nélkül.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzikalendar.blog.hu/api/trackback/id/tr472990471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása