Június 17-i évfordulóink
2011. június 16. írta: hudobny

Június 17-i évfordulóink

     - Enapi zenei kalandozásunkat a távoli Mexikóban kezdjük. Ott él ugyanis PAULINA RUBIO énekesnő és színésznő, aki 40. szülinapját ünnepli ma. Igazi világsztár, díjakkal, kitüntetésekkel, lemezeiből 16 millió darabot adtak már el, és mivel kiválóan beszél angolul, már Jay Leno show-műsorában is szerepelt, ami pedig nem akármi. Egész sor dala érdemel figyelmet, például az I'll Be Right Here (Sexual Lover), amelyhez szexis klip is készült. 


     - 25 éve ezen a napon halt meg KATE SMITH amerikai énekesnő, a második világháború előtti korszak egyik legkedveltebb amerikai csillaga, aki a God Bless America című hazafias dal eléneklésével aratta legnagyobb sikerét. A nagyhangú és nagytermetű hölgyet 78 évesen érte a halál, de emléke ma is él.
     - 50 éve született e napon MUSLIMGAUZE, becsületes nevén Bryan Jones, aki elektronikus zenét csinált elkötelezett muzulmán érzülettel. Számainak, lemezeinek címe is beszédes: Kabul, Buddhist On Fire, Abu Nidal, Minaret Speaker, Al-Aqsa Intifada, de nem is csinált belőle titkot, hogy zenéjével is az arab népek, a palesztinok ügyét szeretné segíteni. Erről vélekedhet mindenki, ahogy akar, de az bizonyos, hogy a zenéhez nagyon értett. Ezért is kár, hogy 1999-ben meghalt szegény.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzikalendar.blog.hu/api/trackback/id/tr602990127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása