Június 16-i évfordulóink
2011. június 15. írta: hudobny

Június 16-i évfordulóink

      - 65 éve született TOM HARRELL amerikai dzsessz-trombitás. Előbb Stan Kenton, Woody Herman és Horace Silver együttesében játszott, majd saját zenekarai mellett Gerry Mulligan együttesében is muzsikált.
     - Ma 65 éves IAIN MATTHEWS brit énekes, gitáros, szerző. A folk-legenda Fairport Convention szólóénekeseként kezdett, de 1969-ben kilépett, és megalapította a Matthews Southern Comfort együttest. Sokféle stílussal kísérletezett, mígnem a kilencvenes években visszatalált folkos gyökereihez - most már a keresztnevét is Iain-nak írja, tekintettel kelta őseire.
     - 35 éves CIAN CIARAN brit, pontosabban walesi rockzenész, a Super Furry Animals együttes tagja. A csapat a szintén walesi Manic Street Preachers legnagyobb vetélytársa, s olyan jólsikerült lemezekkel próbál győzni, mint a Fuzzy Logic, a Radiator, a Rings Around The World és a Phantom Power. De persze a két banda közt nincs harag, volt, hogy együtt koncerteztek a Földünk klímájának védelméért.
     - LAMONT DOZIER amerikai, ezen felül soul- és rhythm and blues dalok szerzője, még továbbá 70 éves ma, egyébként pedig a Tamla Motown számára dolgozó legendás Holland-Dozier-Holland szerzőtrió középső tagja. Többek között a hármuk szerzeménye a Supremes Baby Love és a Four Tops I Can't Help Myself című dala.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzikalendar.blog.hu/api/trackback/id/tr662987443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása