Június 15-i évfordulóink
2011. június 15. írta: hudobny

Június 15-i évfordulóink

     - Sok magyar háziasszony szíve megdobog DEMIS ROUSSOS neve hallatán. A fisztulahangú, de nehézsúlyú görög énekes 65 éve született ezen a napon. Az Aphrodite's Childs együttesben kezdett Vangelis-szel együtt, szólókarrierjét olyan világslágerek fémjelzik, mint a Goodbye My Love, a Forever And Ever és a My Friend The Wind.
     - 55 éves DAVID HINDS, a Steel Pulse együttes kiválósága. Az angliai Birminghamben alakult banda reggae-t játszik, s nem is rosszat, hiszen a műfaj atyamesterének számító Bob Marley-nak ők voltak a kedvencei.
     - IDALIS DeLEON amerikai rhythm and blues énekesnő ma ünnepli 45. szülinapját. Az éneklés mellett, amelyet főként a Seduction együttes soraiban művelt, az MTV-ben mint videoklip-lovast alkalmazták. Ez annyira megtetszett neki, hogy azóta több tévétársaságnál is vezetett már műsort.
     - 70 éve ezen a napon született DOUG ROBERTS amerikai dobos, a Fireballs együttes tagja. A Tűzgolyók a hatvanas években az instrumentális rock and roll területén alkottak, bár elég sok számban énekeltek is: nevükhöz fűződik az úgynevezett Tex-Mex hangzás kialakítása. Doug 1981-ben távozott az élők sorából.
     - Ma 65 éves JANET LENNON amerikai énekesnő, akinek a nevén kívül semmilyen kapcsolata nincs a Beatles egykori tagjával. A Lennon Sisters még a gombafejűek Amerikába érkezése előtt volt a csúcsponton Tonight You Belong To Me című dalával.
     - 60 éve született STEVE WALSH amerikai énekes, billentyűs, a Kansas együttes erőssége. Legnagyobb sikerük a Point Of Know Return című lemez, s hogy még mindig van igény a zenéjükre, azt az is mutatja, hogy The Ultimate Kansas címmel válogatáslemezt adtak ki tőlük. A korongra húsz korábbi Kansas-albumról válogattak zenét.
     - 35 éves DRYDEN MITCHELL amerikai rockzenész, az Alien Ant Farm együttes énekese. A banda 1996-ban alakult, de kezdetben nem sokan voltak kíváncsiak rájuk. Aztán elővették Michael Jackson egyébként jól sikerült Smooth Criminal című dalát, paródiát csináltak belőle, és kirobbanó sikert arattak vele ők is.
     - 30 éves BILLY MARTIN amerikai rockzenész, a Good Charlotte együttes gitárosa. A csapat talán 2005-ben volt a csúcson, amikor I Just Wanna Live című daluk vezette a slágerlistát, a The Chronicles Of Life And Death pedig a második helyet csípte el.
     - 35 éve született e napon GARY LIGHTBODY, aki az északír Snow Patrol együttes vezetője.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzikalendar.blog.hu/api/trackback/id/tr92984987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása