Június 11-i évfordulóink
2011. június 09. írta: hudobny

Június 11-i évfordulóink

      - 60 éve született GEORGE FUREY ír énekes, a tradícionális kelta zenét játszó és a Zöld szigeten különlegesen népszerű The Fureys együttes tagja. Sikerük magyarázata, hogy a keményvonalas hagyományőrzőkkel szemben szívesen építették be zenéjükbe a pop elemeit is.
     - Ma 55 éves JAMAALADEEN TACUMA amerikai basszusgitáros, a free funk alá besorolt műfaj legjobb elektromos bőgőse. Az iszlámra való áttérése előtt Rudy McDaniel néven ismert zenész alig 19 évesen Ornette Coleman együttesében kezdte pályafutását. Az igazi nagy eredménnyel még adós, változó színvonalú lemezein zseniális és felejthető számok sorakoznak egymás mellett. Mi is ismerhetjük, pár éve a PeCsában koncertezett Brotherzone nevű együttese élén.
     - 50 éves ma ROB B, avagy ROBERT BIRCH, a Stereo Mc's tagja. Az angol csapatot Rob és iskolatársa, Nick "The Head" Hallam alapította 1985-ben, de csak 1992-ben robbantak be a köztudatba a Connected című dallal. És arra is büszkék lehetnek, hogy Elevate My Mind című daluk volt az első brit rap-szám, amely felkerült az amerikai slágerlistára. És azt sem kell szégyellniük, hogy lassan féltucatszor jártak nálunk is, voltak a Szigeten, a Volt Fesztiválon és a PeCsában.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzikalendar.blog.hu/api/trackback/id/tr322971947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása