Június 8-i évfordulóink
2011. június 07. írta: hudobny

Június 8-i évfordulóink

    - 55 éve született STEVE WALWYN brit rockzenész, a Dr. Feelgood együttes volt tagja. A banda a londoni pubokban kedvelt egyszerű, kemény rock and rollt játszotta elképesztő intenzitással, ismert számuk a Milk And Alcohol.
     - CLARENCE "FUZZY" HASKINS bizony nem mai gyerek már, hiszen 70 éve született. A hatvanas évek végének népszerű soul és funky együttese, a Funkadelic tagjaként jegyzik, a csapat vezéregyénisége azonban nem ő, hanem a szivárványhajú George Clinton.
    - Egy angol énekesnő is ma ünnepel, méghozzá DORIS PEARSON, aki 45 éve született, és a Five Star együttes tagja. Legismertebb daluk a Silk And Steel.
    - 40 éves viszont JEF STREATFIELD brit gitáros. Képességeiről szólva legyen elég felsorolni néhány olyan együttest, amely felkérte, hogy zenéljen velük. Nos: The Wildhearts, Farmer Geddon, Schmoozer és Sack Trick.
    - 30 éves ALEX BAND amerikai rockzenész, a The Calling együttes tagja. A Los Angelesi-i banda már komoly múlttal rendelkezik, évek óta lemezszeződés birtokában vergődtek, de nem volt rájuk vevő senki. Aztán Camino Palmero című lemezük nem várt siker lett, mire észbekaptak a fiúk - akik öten voltak -, és nagy lendülettel lovagolták meg a közfigyelem hullámait - hogy eheti szokásos képzavarunkat is abszolváljuk. Sikerült is a csel, Wherever You Will Go című daluk meghódította a világ minden zenei csatornáját. 2005-ben fogyott el a szufla.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzikalendar.blog.hu/api/trackback/id/tr362966007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása