Május 26-i évfordulóink
2011. május 25. írta: hudobny

Május 26-i évfordulóink

     - 95 éve született ezen a napon MOONDOG, polgári nevén Louis Hardin amerikai rockzenész, zeneszerző, költő, az avantgarde zene egyik fura és jellegzetes alakja.
     - MICK RONSON brit basszusgitárosnak mindössze negyvenhat év jutott, s éppen 65 éve, 1946-ban született e napon. Játszott gitáron, hangszerelt és dalokat írt. Hírnevet főként David Bowie együttesében szerzett, ő pengetett Bowie Ziggy Stardust-albumán. Később a Mott The Hoople együttesben folytatta, de az általa annyira áhított szólósiker nem jött össze, első és utolsó lemeze csak halála után jelent meg. Rákbetegség végzett vele.
    - JOEY KIBBLE amerikai énekes most ünnepli a 40. szülinapját, s a Take 6 együttes tagja. A Take 6 különböző formációk elvegyülésével 1987-ben alakult gospel dalok előadására, első lemezük azonnal bearanyozódott, sőt, két Grammy-t is hazavihettek, majd őket kérték fel a Dick Tracy című film zenéjének elkészítésére. Azóta csináltak tíz lemezt, úgyhogy lehet válogatni dalaik közül. Legutóbbi albumuk a tavalyi The Most Wonderful Time Of The Year.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzikalendar.blog.hu/api/trackback/id/tr272932923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása