Május 25-i évfordulóink
2011. május 24. írta: hudobny

Május 25-i évfordulóink

     - 5 éve, 2006. május 25-én hunyt el DESMOND DEKKER jamaikai énekes, a reggae egyik úttörője. Legismertebb dala az Israelites - ez volt az első aranylemez Jamaikában! Dekker annak idején persze nagyon nehezen jutott szerződéshez, célját végül úgy érte el, hogy szabályszerűen lerohanta irodájában a producert, és addig nem hagyta sem enni, sem inni, amíg meg nem hallgatta. Érdekesség, hogy ő mutatta be haverját, bizonyos Bob Marley-t a kiadójának, kettejük első lemeze majdnem egyidőben jelent meg - és az övé volt a nagyobb siker.
    - ROY BROWN amerikai soul-zenész, énekes halálának 30. évfordulójára emlékezünk ma. Szívroham vitte el a New Orleans-i rhythm and blues egyik atyját. Zeneszerző és szövegíró volt, és a soul mellett gospelt is énekelt.
     - SANDRA NASIC ma 35 éves. A németországi székhelyű Guano Apes nevű alternatív és punk-gyökerű rockcsoport tagja. Az együttes neve azért is lehet ismerős a magyar rajongóknak, mert már itt is felléptek, a Sziget vendégei voltak. Sandra az utóbbi években szoros együttműködésben dolgozik a finn Apocalyptica együttessel is.
     - 75 éve született ezen a napon TOM T. HALL amerikai country-énekes, aki a dalszerzésben is otthonosan mozgott, hiszen ő írta Jeannie C. Riley elég jól sikerült Harper Valley PTA című slágerét.
    - 15 évvel ezelőtt holtan találták San Franciscó-i szállodaszobájában BRADLEY NOWELL-t, a Sublime együttes szólóénekesét. Drog túladagolása miatt halt meg 26 évesen.
    - 55 éves lenne ma LINCOLN "SUGAR" MINOTT, aki mivel jamaikai volt, természetesen reggae-t énekelt. Remekül. Hogy ki mindenkivel énekelt együtt, és ki mindenki dolgozta fel dalát, azt felsorolni is lehetetlen, a Good Thing Going-ot mondjuk Michael Jackson, de ez nem mérce persze. Az édesszájú Lincoln barátunkra Babylon című dalával emlékezünk, köszönteni már nem tudjuk, mert tavaly nyáron meghalt.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzikalendar.blog.hu/api/trackback/id/tr952929912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása