Május 19-i évfordulóink
2011. május 18. írta: hudobny

Május 19-i évfordulóink

 

     - Ma lenne 60 éves JOEY RAMONE, az amerikai őspunk, a Ramones együttes énekese. Már nem ünnepelhet, mint ahogy azt sem érhette meg, amikor az együttes a Rock Halhatatlanja lett, 2001-ben vitte el a rák.
     - 10 éve halt meg SUSANNAH McCORKLE amerikai énekesnő. 1946-ban született, és a hetvenes évek közepétől jelentek meg lemezei, amelyeken főként népszerű dallamok és dzsessz-standardok feldolgozásai kaptak helyet.
    - 55 éve 1956-ban született ezen a napon MARTYN WARE angol billentyűs, a Human League első felállásának tagja. Innen a nagy sikerek előtt távozott, de a Heaven 17 együttesben is aratott azért babérokat.
    - 10 éve halt meg MIKE SAMMES angol rockzenész, énekes, akinek saját ének-együttese volt, s a csapatot rengeteg nagy sztár hívta szerepelni. Közreműködtek például a Beatles együttes I Am The Walrus és Goodnight című felvételén.
     - 5 éve ilyenkor hunyt el FREDDIE GARRITY angol popzenész, aki a Freddie And The Dreamers együttes énekese és gitárosa volt. A csapat a hatvanas évek brit inváziójának udvari bohóca volt, akik nevetve játszották a könnyed dallamokat a sok, magát iszonyú  komolyan vevő együttes között. Legtöbbre az I'm Telling You Now című dallal vitték, amely Angliában és Amerikában is bekerült a Top Tenbe.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzikalendar.blog.hu/api/trackback/id/tr632915317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása