Május 18-i évfordulóink
2011. május 17. írta: hudobny

Május 18-i évfordulóink

 

     - Ma 40 éves ANNIKAFIORE JOHANSSON svéd énekesnő, aki az Alcazar együttesben rezegteti hangszálait. A négytagú csapat legnagyobb sikere a Crying At The Discothek,  ami után a csapat másik énekesnője, Tess Merkel elment szülni, és ez visszavetette egy kicsit őket. De Tess nem ment gyesre, hamar visszatért, így megint teljes lett a csapat. A nagy örömre csináltak egy új slágert, This Is The World We Live In a címe.
     - Az 50 éves RUSSELL SENIOR a Pulp együttes gitárosa volt. A csapat a brit gitár-pop legfényesebb csillagai közé számít, az Oasis legnagyobb vetélytársait szokás bennük tisztelni. Russell 1997-ben távozott tőlük, de az idei újjászervezéskor már megint a társai között láttuk.
     - A szintén 50 éves HUGH WHITTAKER az egykori Housemartins együttes dobosa volt. A csak néhány évig létező csapat legismertebb slágere a Caravan Of Love.
     - 62 éves ma a rockzene egyik nagy varázslója, RICK WAKEMAN. Az angol billentyűs a Yes együttesben bástyázta körül magát hangszereivel, amelyek mögül ki sem látszott,  viszont olykor egész lemezoldalt kitevő szólókra ragadtatta magát. Később szólóban gyártotta a lemezeket, a The Myths And Legends Of King Arthur And The Knights Of The Round Table és a Journey To The Center Of The Earth különösen grandiózusra sikerült. A hetvenes években a legnagyobb feltűnést azzal keltette, hogy állítólag ő bulizta ki a Sex Pistols kirúgását az A&M lemezcégtől. Több filmhez (Lisztomania, 1984) írt zenét és  meg-maradt a kapcsolata a Yes-szel is. Emellett alapított egy saját zenekart New English Rock Ensemble néven.
     - 62 éve született BILL WALLACE kanadai basszusgitáros, a Guess Who együttes tagja. A banda nevét egy bugyuta pr-ötlet nyomán kapta: feltűnésük idején a brit invázió lemezeit keresték Amerikában, így a kiadó a Guess Who? (Sejted ki?) kérdést nyomtatta a borítóra, remélve hogy becsapja a vásárlókat. A név rajtuk ragadt, utóbb meg már nem kellett magyarázkodni. A Guess Who két legnagyobb sikere a Shakin' All Over és az American Woman volt.
     - 63 éves FELICIANO "BUTCH" TAVARES, a Tavares együttes tagja. Az öt fiútestvér  dallamos számai közül az It Only Takes A Minute és a Whodunit vitte a legtöbbre, a More Than A Woman pedig felcsendült a Szombat esti láz című filmben is.

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzikalendar.blog.hu/api/trackback/id/tr522912566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása