Május 17-i évfordulóink
2011. május 16. írta: hudobny

Május 17-i évfordulóink

 

    - JAN KINCAID amerikai rocker, a The Brand New Heavies kiválósága 45 éves. Az együttes funky-zenét nyomat némi acid-house beütéssel, de igazi különlegességük,  hogy nem nagyon használnak gépi hangzást, mindent ők maguk állítanak elő, rendes hangszereken. Három daluk volt listán a kilencvenes évek közepén, a Dream On Dreamer, a Midnight At The Oasis és a Back To Love.
    - KANDI BURRUSS amerikai rapper, pontosabban énekesnő ma 35 esztendős. Az Xscape nevű csupalány-csupabáj banda tagja volt, amely a legenda szerint 1991-ben Jermaine Dupri születésnapi buliján szerveződött, tizenéves csajokból. A lányok 2001-ben szétszéledtek, de pár éve ismét megalakult a Xscape, teljesen új felállással. Kandi viszont szólóban folytatja máig, Don't Think I'm Not című dala a listákra is feljutott. Az Xscape pedig 2005-ben végleg feloszlott.
     - És most blues: 15 éve e napon "munka" közben lett rosszul és halt meg JOHNNY „GUITAR WATSON” amerikai blues-gitáros és énekes. Hatvanegy éves volt. Kitűnően zongorázott és zeneszerzőként is elismert volt a műfajban. Jimi Hendrix és Frank Zappa sok szerettel emlegette, sőt, a zenéjét is felhasználta.
    - 65 éves ma UDO LINDENBERG német popénekes, aki évekkel korábban nagy kedvenc volt szűkebb hazáján kívül is, de német nyelvterületen még ma is intézménynek számít. A köszöntéshez büntiből iderójuk egyik dalának címét: Sonderzug nach Pankow.
    - Szintén ma ünnepel VERNIE BENNETT; ő 40 éve látta meg a napvilágot, angol és nőnemű. Aki nem ismerné, annak annyit: a Stay és az Oh, Baby I című dalokkal a slágerlistát is megjárt Eternal együttes énekesnője.

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzikalendar.blog.hu/api/trackback/id/tr312909921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása