Május 12-i évfordulóink
2011. május 12. írta: hudobny

Május 12-i évfordulóink

     - 70 éve született ezen a napon "LITTLE" JAY OTIS amerikai soul-énekes, a Persuasions együttes tagja. A ma is aktív fekete együttes az a capella éneklést fejlesztette igen magas szintre.
     - Mostanában (még egy másik helyen ) elég sokat foglalkoztunk a Small Faces és a Faces tagjaival. Ez természetesen nem jelentheti azt, hogy elhanyagoljuk például IAN McLAGEN-t, aki történetesen mindkét bandában szolgált. A Small Faces és a Faces egykori billentyűse ma 65 éves.
     - 50 éve született a brit Cult együttes gitárosa, BILLY DUFFY. A heavy-metalt nyűvő banda legismertebb dala a She Sells Sanctuary, és kedvelt lemezük a Ceremony. A Cult sokféle zenét próbált ki, de mindig punk-közelben marad, bár kirándulást tett az úgynevezett death-rock területére, amely a metál legkeményebbike.
     - 65 éves ROBERT MacVITTE, aki a Sugarloaf együttesben dobolt, így részese például a Green-Eyed Lady című szám sikerének is, amely 1970-ben slágerlistát is vezetett.
- Ezen a napon született DJ THE CROW német disc-jockey is, aki ha minden igaz, 45.  születésnapjánál tart. Kábé másfél évtizede ismerte meg a nevét a világ, amikor I've Got No Time címmel mixelt össze egy forró hangulatú, nagysikerű számot.
     - A 45 éves BEBEL GILBERTO egy kivételesen nagyszerű brazil énekesnő, ami nem csoda, hiszen a legendás Joao Gilberto lánya. Négy saját nagylemeze van, a Momento  különösen jó, a címadó dala feltétlen érdemes a figyelemre.

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzikalendar.blog.hu/api/trackback/id/tr242897455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása