május 10-i évfordulóink
2011. május 10. írta: hudobny

május 10-i évfordulóink

      - A 65. születésnapját ünnepli ma DAVE MASON angol gitáros és énekes. A Spencer Davis Group road menedzsereként kezdte, itt barátkozott össze Stevie Winwooddal. A zongorista-énekes talán ezért hívta őt, amikor megalapította a Traffic együttest. Ök ketten azonban hamar összevesztek a banda irányvonalán és Mason három album után vette a kalapját. A Traffic ekkoriban a Blind Faith szupergrup  születése miatt amúgy  is szünetelt, amikor pedig feltámasztották, Dave már másfelé járt. A hetvenes évek végén csatlakozott a rockos Fleetwood Mac együtteshez, amelyben becsülettel végigdarálta a nyolcvanas éveket, és alkalmanként a kilencvenes években is beszállt egy kis örömzenére. Néhány szólólemezt is kiadott, legjobban az 1977-es We Just Disagree sikerült.

      - 65 éve született GRAHAM GOULDMAN angol basszusgitáros, énekes, billentyűs, szerző, egyszóval ezermester, a Ten CC együttes lelke. A csapatot ma is az I'm Not In Love című dala miatt emlegetik.

      - Ma lenne 70 éves DANNY RAPP amerikai énekes, a Danny And The Juniors együttes vezetője. A csapat 1958-ban röppent a listák élére At The Hop című dalával, amelyet később még vagy tíz Top 40 sláger követett. Danny 1983-ban halt meg.
      - Az 50 éve született DANNY CAREY az amerikai Tool együttesben dobol, és nagyon büszke lehet, mert a Grammy-díjas banda hat albumából eladtak már összesen vagy kilencmillió példányt, úgyhogy futja az ünneplésre.
      - 60 éves ma RON BANKS amerikai énekes, a Dramatics együttes szólistája. Whatcha See Is Whatcha Get - ez volt legismertebb daluk.

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzikalendar.blog.hu/api/trackback/id/tr92892156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása