Május 9-i évfordulóink
2011. május 08. írta: hudobny

Május 9-i évfordulóink

- 62. születésnapját ünnepli ma BILLY JOEL amerikai rockénekes-zongorista, aki már a rock halhatatlanja. A kritikusok soha nem szerették, túl közönségesnek és - ne kerteljünk - igénytelennek találták, "bűnét" súlyosbította, hogy klasszikus képzettségű zongorista. A közönség azonban csak úgy falta lemezeit, nagy siker volt az It's Still Rock And Roll To Me, a Tell Her About It, az Uptown Girl, a River Of Dreams és a We Didn't Start Fire. Albumai közül a The Stranger mellett az 52nd Street-et, a The Nylon Curtain-t és az An Innocent Man-t értékelték a legtöbbre.
- 66 esztendős STEVE KATZ amerikai gitáros, aki több rockbandában is megfordult, ezek közül talán a Blood, Sweat And Tears a legismertebb. A sok fúvóssal felálló, dzsesszbe hajló rockot nyomató együttes nagy korszakát a Spinning Wheel, A You've Made Mo So Very Happy és az And When I Die fémjelzi. Katz emellett kedvelt és foglalkoztatott sessionzenész is, például a Blues Project lemezein is feltűnt.
- 49 éves, de már viharos múlt áll DAVE GAHAN angol énekes, a Depeche Mode együttes hangja mögött. A Depeche Mode a nyolcvanas évek egyik legkedveltebb együttese volt,   kicsit monoton,   de nagyon   jellegzetes zenéjükért bomlottak a fiatalok. A csapat nálunk is megfordult, szállodájuk előtt kisebbfajta forgalmi dugó keletkezett. Dalaik közül említsük meg a People Are People és a Personal Jesus címűt. A Depeche Mode a kilencvenes évek elején, a csúcson zuhant össze, amerikai turnéjuk a kimerült és drogfüggővé vált Gahan öngyilkossági  kísérletével  zárult. Pár év után visszatértek, ám a Bullet Of A Gun és az It's No Good mérsékelt sikert aratott. Dave szólóban sem elveszett ember, Paper Monsters című lemeze egé-szen kiváló, és rögtön első dala, a Dirty Sticky Floors felkerült a brit listára.

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzikalendar.blog.hu/api/trackback/id/tr182888501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása